Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Suiker in de tank: blokkade tegen Hambi-ontruiming

Duitsland

Blokkade in het Hambacherbos tegen ontruiming

Locatie

Zucker im Tank blokkeert om de ontruiming van het Hambacherbos te voorkomen

€ 800

anti-kapitalisme - bezetting - ecologie - klimaatverandering - mijnbouw - milieu - natuurbescherming

doneer nu

In Noordrijn-Westfalen wil men een oeroud bos kappen om er een bruinkoolmijn van te maken. Activisten hebben het bos bezet, en worden nu bedreigd met politie-ontruiming. Zucker im Tank organiseert blokkeeracties, om ontruiming te voorkomen, de bezetting te beschermen en het bos te verdedigen.

Actie
  • Algemene info
  • Updates (2)

Zucker im Tank is een Duitse actiegroep voor klimaatrechtvaardigheid in de breedste zin: hun klimaatactivisme is intersectioneel en stelt dat klimaatverandering niet alleen onlosmakelijk verbonden is met het kapitalisme, maar ook met racisme, seksisme en militarisme. Deze groep is gebaseerd in Noordrijn-Westfalen en houdt zich veel bezig met de schadelijke mijnbouw in Duitsland, zoals bruinkoolwinning.

Naast het uitvoeren van directe acties, richt Zucker im Tank zich ook op solidariteit met andere actiegroepen, door activistische infrastructuren en support systemen te creeëren of te ondersteunen. Nu organiseren zij een solidaire actie met de Hambacher bosbezetting: door middel van blokkades proberen zij de bezetters te beschermen tegen de politie en ontruiming te voorkomen. Het Hambacherbos zou grotendeels gekapt worden omwille van de bruinkoolmijnbouw. Zucker im Tank wil het oeroude bos, een belangrijk symbool van verzet, verdedigen.

Het Actiefonds heeft de Hambi-activisten eerder gesteund en steunt Zucker im Tank nu ook: de strijd voor het klimaat, en tegen het vervuilende kapitalisme, moet doorgaan!