Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Over het fonds

Het Actiefonds streeft al 55 jaar naar grootschalige maatschappelijke verandering om een wereld mogelijk te maken zonder onrecht, uitbuiting en klimaatverandering. Voorbij het recht van de sterkste economische belangen streven we naar een vrije, gelijke en solidaire samenleving voor iedereen.

Algemene informatie

Wat we doen

Het Actiefonds is onafhankelijk, rechtvaardig en revolutionair. We zijn een fonds voor activisme. Sinds 1968 werven wij geld bij particulieren en daarmee financieren we wereldwijd activisten die werken aan een rechtvaardige en duurzame samenleving.

Verandering van onderop

Overal ter wereld verzetten mensen zich tegen onrecht en onderdrukking, en komen op voor hun rechten. Of het nou gaat om klimaatverandering, landrechten, of antiracisme. Ze organiseren zichzelf in sociale bewegingen omdat dat de beste, en soms de enige, manier is om de heersende orde te veranderen. Deze activisten werken lokaal, voor hun eigen gemeenschap, regio of land, maar ze maken deel uit van de grotere strijd voor een betere wereld. Ze zijn degenen die actief voor verandering vechten en daarmee ook voor anderen de hoop levend houden dat verandering mogelijk is.

Onafhankelijk

Het Actiefonds ondersteunt deze sociale bewegingen en actiegroepen, waar ook ter wereld, sinds 1968. We financieren hun acties, zoals demonstraties en stakingen, en vragen aandacht en steun voor hun politieke doelen. Zeker beginnende groeperingen met weinig eigen middelen kunnen op onze steun rekenen. Zo wakkeren we de hoop en de strijd aan voor een betere wereld. Door geen geld te accepteren van overheden of bedrijven blijven we bovendien volledig onafhankelijk. Het is uitsluitend te danken aan particuliere donateurs dat we onze bijdrage kunnen leveren aan wereldwijde verandering.

Kan jij je vinden in deze visie? Word dan vandaag nog donateur! Want met jouw donatie kunnen we bewegingen blijven steunen die strijden voor een rechtvaardige wereld.