Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

ACTIE • De woonopstand gaat door!

Nederland

Woonverzet in Den Haag

Locatie

Na het Woonprotest en de Woonopstand is het tijd voor de derde landelijke woondemonstratie, het Woonverzet, in Den Haag!

woonopstand - woonstrijd

doneer nu

Na het Woonprotest in Amsterdam en de Woonoptand in Rotterdam is het dit weekend tijd voor Woonverzet in Den Haag, de derde grote landelijke demonstratie tegen het falende woonbeleid. Nog steeds hard nodig, want tot nu toe is er nog geen enkele stap in de goede richting gezet om de eisen van de beweging in te willigen. In plaats daarvan kunnen de demonstraties rekenen op een flinke dosis repressie van de staat, maar het verzet gaat door!

Actie

De eisen van het Woonverzet in Den Haag sluiten aan bij het eerder opgestelde Woonmanifest. Een gezamelijk manifest, opgesteld door o.a. de organisaties van het Woonprotest, de Woonopstand en tientallen actiegroepen, om een radicaal ander woonbeleid af te dwingen.

  1. Maak het bestrijden van (dreigende) dakloosheid topprioriteit
  2. Zorg voor breed toegankelijke volkshuisvesting
  3. Garandeer betaalbaarheid
  4. Garandeer woonzekerheid
  5. Verklein de woonongelijkheid tussen koop en huur
  6. Bewaak de gelijke toegang tot huisvesting
  7. Geef burgers gelijkwaardige inspraak
  8. Dam de financialisering van huisvesting in
  9. Geef malafide verhuurders en makelaars geen kans
  10. Pak leegstand stevig aan

Het Actiefonds steunde eerder al het Woonprotest en de Woonopstand en is blij ook nu weer de Nederlandse woonbeweging te kunnen ondersteunen tijdens het Woonverzet. We staan achter de eisen van de beweging en roepen iedereen op 14 november te komen naar de Koekamp en mee te doen met de protestmars door Den Haag!

De organisatie is nog opzoek naar donaties en vrijwilligers. Doneren kan via hun GoFundMe page, en aanmelden als vrijwilliger gaat via de website!

14/11, 14:00, Woonverzet, Koekamp Den Haag

Facebook evenement voor meer info