Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Demonstratie tegen misstanden in de Nederlandse transzorg

Nederland

ACTIE • Trans Zorg Nu! Eindhoven

Locatie

Trans Zorg Nu! komt met een demonstratie in Eindhoven op 29 augustus tegen de misstanden in de Nederlandse transzorg.

€ 400

LGBTQIA+ - transgenders - transzorg

doneer nu

Na de succesvolle protestmars georganiseerd door Trans Zorg Nu! op zaterdag 26 juni in Amsterdam, organiseert een lokaal collectief een demonstratie in Eindhoven. Anno 2021 is de transzorg in Nederland nog ver onder het niveau dat het zou moeten zijn, en lopen patiënten die in transitie willen tegen allerlei discriminerende en uitsluitende mechanismen aan. Tijd voor verandering!

Actie

Jarenlange wachttijden, achterhaalde en vernederende diagnoseprocedures, onkunde, machtsmisbruik en gebrek aan inspraak. De problemen in de transzorg zijn groot. Waar in de reguliere zorg iemand met een hulpvraag aanklopt bij een zorgverlener en vervolgens uitlegt krijgt wat de voordelen, nadelen en bijwerkingen van een dergelijke ingreep zijn, worden patiënten in de transzorg onderlegd aan allerlei selectieprocedures en psychologische beoordelingen voordat zij de zorg kunnen krijgen die ze verlangen. Dit zorgt ervoor dat transgenders niet vrijuit kunnen spreken over de situatie waarin zij verkeren of niet de hulp, middelen, of diagnose krijgen die ze nodig hebben voor hun transitieproces. Ze hebben te weinig inspraak in hun eigen transitieproces, of het beleid dat hieromheen gevormd wordt.

Daarom organiseert Trans Zorg Nu! op 29 augustus een volgende demonstratie in Eindhoven en stelt de volgende eisen:

1. Trans zorg nu, weg met de wachtlijst!
2. Zelfbeschikking; geen diagnose, geen gatekeeping!
3. Decentraal zorgaanbod; breek het monopolie!
4. Zelfsturing; onze zorg in onze handen!
5. Zekerheid in verzekering; geen bemoeienis van de verzekeraars!

Het Actiefonds steunde de demonstratie in Amsterdam van 26 juni waar we toen het volgende stuk over schreven. Ook de demonstratie in Eindhoven op 29 augustus kan op onze steun rekenen. Laat weten dat je komt via het Facebook evenement!