Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Stem voor een humaan migratiebeleid!

Nederland

ACTIE • Lopend Vuur Amsterdam

Locatie

Van 1 tot 17 maart, in de aanloop naar de nationale verkiezingen, gaat er een lopend vuur door Nederland. Van Dokkum naar Den Haag en van Nuenen tot Groningen: overal in het land vinden wakes, tochten en acties plaats voor humaan asiel- en migratiebeleid.

migratiebeleid - verkiezingen - vluchtelingen welkom

doneer nu

De groepen No More Morias, Amsterdam City Rights en SOS Moria hebben de handen ineen geslagen en organiseren samen ‘Lopend Vuur Amsterdam’: een creatieve directe actie die aandacht moet vragen voor het onmenselijke migratiebeleid in Nederland en Europa.

Actie

Doel van het project is mensen aan te sporen om deze problematiek mee te laten wegen in hun stem voor de Tweede Kamer verkiezingen. De actiegroepen roepen op om bewust te stemmen op een partij die zich duidelijk inzet voor humaan asiel- en migratiebeleid.

Met een levensgrote stembus – die komt te staan in de muziekkoepel in het Oosterpark – wordt de aandacht getrokken van parkbezoekers en hen worden flyers en ‘stembiljetten’ aangereikt met informatie over de groep en hun politieke doel. Verder maken ze vanuit verschillende richtingen paden van schoenen (een deel hiervan komt echt van vluchtelingen uit Calais) richting de stembus. Er worden kaarsen gebrand en er zijn vier sprekers en fotoposters.