Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Kampeer in de Lutkemeer en behoud De Boterbloem

Nederland

Actiekamp in Amsterdam voor behoud Lutkemeerpolder

Locatie

Actiegroep “Behoud Lutkemeerpolder” protesteert tegen dreigende bebouwing

€ 800

actiekamp - amsterdam - ecologie - klimaatverandering - lutkemeerpolder

doneer nu

Ingeklemd tussen Amsterdam en Schiphol ligt de Lutkemeerpolder, een uniek natuurgebied dat nu bedreigd wordt door bebouwingsplannen. Dit betekent dat de boerderijen ontruimd worden en één van de laatste stukjes groen rond Amsterdam verloren gaat.

Actie
  • Algemene info
  • Updates (3)

De Lutkemeerpolder heeft biologische akkers, een monumentale boomgaard, en negentiende-eeuwse boerderijen. Op dit bijzondere plekje wil projectontwikkelaar SADEC (Schiphol Area Development Company) een bedrijventerrein neerzetten. Eén van de met ontruiming bedreigde boerderijen is De Boterbloem, een ecologische zorgboerderij en het enige biologische akker- en tuinbouwbedrijf van Amsterdam.

Zowel de Lutkemeerpolder als De Boterbloem zijn van onschatbare maatschappelijke waarde, vooral in een tijd waarin klimaatverandering steeds verder oprukt. Daarom hebben buurtbewoners en betrokkenen de krachten gebundeld in protest. Het Actiefonds heeft actiegroep “Behoud Lutkemeerpolder” financieel gesteund bij de organisatie van een actiekamp.

Op 10 september moesten de akkers leeg zijn. Om ontruiming te voorkomen wordt er van 14 tot 16 september in de Lutkemeer gekampeerd, en is er een weekendprogramma vol lezingen, activiteiten, muziek, en een zaai-actie. Dus neem je tent mee en ga naar de polder, of steun de actie met een donatie!