Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Festival Resistencia mobiliseert jongeren in de strijd tegen de staat

Colombia

ACTIE • Sociaal cultureel mobilisatienetwerk voor de protestbeweging in Colombia

Locatie

Festival Resistencia mobiliseert jongeren voor de protestbeweging in Colombia met sociale, culturele activiteiten en bijeenkomsten op lokaal niveau.

€ 1000

Colombia - mobilisatie - protestbeweging

doneer nu

In april braken in Colombia grootschalige protesten uit tegen belastinghervormingen van de regering, waarna het tot op de dag van vandaag onrustig is in het land. De protesten zijn een uitlaatklep voor de woede die veel Colombianen voelen door structurele problemen rondom ongelijkheid, armoede, gezondheidszorg, gebrek aan educatie en kansen in het land. De protesten werden met veel politiegeweld neergeslagen en eisten tot nu toe maar liefst 58 doden.

Actie

Festival Resistencia in Tunja, Colombia, geeft jongeren de mogelijkheid zich te mobiliseren binnen deze strijd tegen de structurele, sociale problemen waar Colombia mee kampt. Dit doen ze door middel van culturele en sociale activiteiten, zoals concerten, workshops en sport, waarmee ze kunnen deelnemen aan protesten door blokkades op te werpen en protestmarsen te organiseren. Festival Resistencia is uiteindelijk een solidariteitsnetwerk rondom allerlei lokale, culturele initiatieven, die samen een mobilisatienetwerk vormen om jongeren op de been te krijgen, en weerbaar te maken, in de protestbeweging.

Het Actiefonds steunt Festival Resistencia en de strijd in Colombia.