Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Vacature: regio-specialist Oost-Europa/Midden-Oosten

Het Actiefonds is een organisatie met een missie. Bij Het Actiefonds investeren we in maatschappelijke verandering. We streven naar een rechtvaardige en duurzame wereld waarin mens, milieu en dier boven economische belangen worden geplaatst. Dit doen we door wereldwijd beginnende sociale bewegingen en activisten te steunen die strijden voor een betere wereld. Door de diversiteit aan thema’s en de wereldwijde spreiding van acties is Het Actiefonds bij uitstek de organisatie waar je op een praktische manier invulling kunt geven aan je idealen.

(English version)

 

Algemene informatie

Het Actiefonds is een vrijwilligersorganisatie met een klein betaald team. De meeste vrijwilligers zijn actief binnen een van de vijf regionale secties. Het Actiefonds heeft vijf secties met regiospecialisten die op vrijwillige basis inhoudelijk oordelen over welke acties onze financiële steun krijgen. Voor de sectie ‘Oost’ zijn wij nu op zoek naar vrijwilligers met kennis van en netwerk in ofwel Oost-Europa, ofwel het Midden-Oosten. Heb jij affiniteit met activisme, sociale bewegingen, en kennis van één van deze regio’s? En voel je je verbonden met de doelstellingen en visie van Het Actiefonds en heb je een paar uurtjes over per maand? Kom dan onze Oost-sectie versterken!

De Oost-sectie is verantwoordelijk voor de subsidies aan actiegroepen in verschillende landen in Oost-Europa en het Midden-Oosten. Naast de beoordeling van aanvragen, proberen we in de regio meer bekendheid te geven aan het bestaan van Het Actiefonds zodat meer groepen ons kunnen vinden.

Wat verwachten we van een regiospecialist?

  • Affiniteit met het werk en de missie van Het Actiefonds;
  • Kennis van de sociaalpolitieke verhoudingen in de regio;
  • Een netwerk van activisten of kritische grassroots groepen in de regio;
  • Één keer per maand een avond beschikbaar voor de vergaderingen.

Als je actief bent binnen een sectie hoef je niet op alle fronten een absolute expert te zijn. Belangrijk is dat je enige kennis hebt van de sociaalpolitieke verhoudingen in de regio en tevens beschikt over inzicht in de dynamiek van sociale bewegingen. Tijdens de inhoudelijke discussies op de maandelijkse vergadering verbreed, verdiep en ontwikkel je je kennis verder.

Mensen die oorspronkelijk uit de regio komen willen we extra aanmoedigen om te reageren.

Praktische info

De sectie vergadert eenmaal per maand in Amsterdam. Om de continuïteit binnen een sectie te waarborgen, wordt er wel van je verwacht dat je per jaar minimaal op acht van de twaalf vergaderingen aanwezig bent en dat je minimaal één jaar actief blijft binnen de sectie. Het Actiefonds hanteert een wederzijdse proefperiode van drie maanden. Uiteraard krijg je een reiskostenvergoeding als je niet in Amsterdam woont.

Interesse of vragen? Mail naar info@hetactiefonds.nl