Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

VACATURE • Bestuursleden

Wil jij jouw expertise inzetten om wereldwijd maatschappelijke verandering aan te jagen? Dan zoeken we jou!

Algemene informatie

Het Actiefonds is een uniek en onafhankelijk fonds dat al meer dan 50 jaar sociale bewegingen en activisten uit de grassroots ondersteunt. We bieden financiële steun voor protesten, demonstraties, stakingen en andere vormen van directie actie gericht op het bestrijden van uitbuiting, klimaatverandering en sociale en economische misstanden.

Om onze horizontale structuur en maximale financiële impact te waarborgen, werken wij met een klein zelfsturend team van 4 medewerkers dat ondersteunt wordt door werkgroepen van in totaal circa 50 vrijwillige regiospecialisten. Het bestuur van Het Actiefonds opereert op afstand en houdt zich voornamelijk bezig met het vaststellen van en toezicht houden over de algemene strategie en koers van de organisatie.

Wie wij zoeken
We hebben momenteel ruimte voor algemene bestuursleden.

  • Je bent een idealist die zich wil inzetten voor een rechtvaardige wereld en bent overtuigd van de cruciale rol die sociale bewegingen hierin spelen;
  • Je hebt ervaring in het bewaren van toezicht en bieden van strategische sturing aan teams en organisaties, bij voorkeur in de non-profit sector en/of activistische groepen;
  • Je bent ongeveer 6-8 uur per maand beschikbaar;
  • Als algemeen bestuurslid heb je minstens 3 jaar ervaring in ten minste een van de volgende gebieden:
    • Institutionele fondsenwerving
    • Particuliere fondsenwerving/marketing.

Het bestuur komt 8-10 keer per jaar bij elkaar en onderhoudt op regelmatige basis contact via telefoon en e-mail.

Wat wij bieden
Als bestuurslid van Het Actiefonds sta je aan het roer van een bijzondere organisatie die toewerkt naar wereldwijde radicale sociale verandering. Samen met andere betrokken experts heb je de mogelijkheid om initiatief te nemen op een manier die daadwerkelijk van betekenis is voor jou en anderen. Een functie in het bestuur is onbezoldigd.

We ondersteunen een verscheidenheid aan bewegingen op alle continenten. Daarom is kennis van en diversiteit op het gebied van nationaliteit, genderidentiteit, klasse, oriëntatie en capaciteit essentieel. We moedigen in het bijzonder kandidaten die historisch gezien gemarginaliseerd zijn binnen de sector aan om naar deze functie te solliciteren.

Reageer voor 22 juni 2024 door je cv en motivatie op te sturen naar info@hetactiefonds.nl.

Voor meer informatie kan je bellen naar +31 (0)20 6279661.