Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Rheinmetall Entwaffnen actievideo!

Germany

Blokkades tegen de wapenindustrie

Locatie

augustus 2020 || Bündnis Rheinmetall Entwaffnen eist het einde van de wereldwijde wapenwedloop door de wapenindustrie in Kassel, Duitsland, te blokkeren.. Meer lezen...

doneer nu
Gepubliceerd op 26 januari 2021

In augustus vorig jaar steunde Het Actiefonds een grote blokkade door Bündnis Rheinmetall Entwaffnen tegen de wapenindustrie in Kassel, Duitsland.

Update

Milieuactivisten stonden zij aan zij met antifascisten, feminististen en activisten van queer- en vredesbewegingen. Allen namen deel aan de blokkade van een grote wapenfabriek in Kassel.

“De blokkades van de wapenfabrieken van Rheinmetall en Kraus-Maffei-Wegman in Kassel begonnen in de vroege ochtend. Door de actie viel de productie. Aan de arbeiders werd meegedeeld dat de blokkades niet tegen hen waren gericht, maar tegen de wapenproductie. De eis om de wapenproductie in Duitsland en elders te stoppen, bevat ook de vraag om eerlijke, zinvolle banen te creëren.”

Na de geslaagde blokkade trokken de verschillende groepen gezamenlijk naar het centrum van Kassel voor een spontane demonstratie. De actiegroep heeft een video van de succesvolle, ontwrichtende dag van protesten gemaakt, bekijk deze hieronder!