Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Voor het recht op protest, tegen de Ormaswet!

Indonesië

Protest in Indonesië tegen repressieve wet

Locatie

Indonesische studenten en boeren in actie tegen de repressieve Ormaswet.

€ 2800

bewustmakingscampagne - demonstratie - land grabbing - mensenrechten

doneer nu

De huidige Indonesische regering heeft een slecht track record op het gebied van mensenrechten. In 2018 werd de zogenaamde “Ormaswet” aangenomen. Met deze wet wordt een systeem van regulaties voor NGO’s geïntroduceerd, waarmee vrijheid van meningsuiting en vrijheid van protest ernstig ingeperkt dreigen te worden.

Actie

Groeperingen die als ‘antagonistisch’ tegen de overheid worden gezien, kunnen zomaar verboden worden. Maar op dit moment is het juist heel belangrijk dat men kan protesteren in Indonesië. Boeren zijn het slachtoffer van land grabbing, er is niet langer sprake van een minimumloon, en worden de kosten van levensonderhoud hoger en hoger vanwege de buitenlandse schulden van de staat.

De Indonesische National Commission on Human Rights heeft zich uitgesproken tegen de Ormaswet, en op International Human Rights Day op 10 december kwamen studenten en boeren in actie tegen de wet. LINK-AR, een kleine grassroots organisatie, organiseert bewustmakingscampagnes, demonstraties en manifestaties — gesteund door Het Actiefonds. Zo laten zij hun stem horen voor een vrij en democratisch Indonesië.