Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Ons geld is op!

Gepubliceerd op 3 mei 2018

Het geld dat Het Actiefonds reserveert voor spoedaanvragen dreigt op te raken. We hebben jouw hulp nodig om urgente acties te kunnen blijven steunen!

Update

Soms krijgen we bij Het Actiefonds een zogenaamde spoedaanvraag binnen. Denk aan een aanvraag voor een antifascistische tegendemonstratie, wanneer een extreemrechtse groep plotseling een manifestatie aankondigt. Of er is geld nodig voor mobilisatie en protest wanneer er op korte termijn een sociaal centrum ontruimd dreigt te worden.

Met een spoedaanvraag kan een groep maximaal 250 euro aanvragen. Omdat er haast bij is, gaat zo’n aanvraag niet eerst naar een sectievergadering, maar wordt deze meteen besproken binnen het team van Het Actiefonds. Vaak al op de dag dat de aanvraag binnenkomt. Er wordt dan zo snel mogelijk een beslissing gemaakt.

De afgelopen maanden kregen wij enorm veel spoedaanvragen. Dat is op zich heel goed, want er wordt dus veel actie gevoerd! Maar dat betekent ook dat de pot voor spoedaanvragen in een rap tempo leegloopt. Sterker nog, er is bijna niets meer over voor de rest van het jaar.

Help mee acties mogelijk te maken!

We hebben daarom jouw hulp nodig om deze pot weer aan te vullen en zo weer nieuwe, urgente acties te kunnen steunen! Alle kleine beetjes helpen. Met tien euro kan er bijvoorbeeld al verf worden gekocht voor een spandoek. Doneren kan via deze pagina! Help je mee?