Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

VVD Nee!

Nederland

ACTIE • Nooit Meer Rutte

Locatie

Nooit Meer Rutte: zo heet de campagne van actiegroep VVD Nee. Met een grootschalige posteractie willen de activisten potentiële VVD-stemmers overtuigen vooral niet meer op de rechtse partij te stemmen.

nooit meer rutte - verkiezingen - vvdnee

doneer nu

De actiegroep VVD Nee maakt zich grote zorgen over de aanstaande verkiezingen. En dan vooral over het feit dat de rechtse partijen op grote winst staan.

Actie

Onder het rechtse kabinet worden grote problemen niet aangepakt of zelfs verergerd. Denk aan de klimaatcrisis, een inhumaan vluchtelingenbeleid, de aantasting van de rechtsstaat en institutioneel racisme. De actievoerders van VVD Nee hebben daarom een slimme en ludieke posteractie bedacht, om de potentiële maar twijfelende VVD-kiezer over te halen niet op de VVD te stemmen.

De posters lijken verdacht veel op echte campagneposters van de partij, maar teksten als ‘Basisinkomen voor iedereen. Heel normaal’ en ‘Excuses voor ons slavernijverleden. Fatsoenlijk’ zaaien bedoelde verwarring. Onderaan de slogans staat de tekst ‘Vonden we dit maar echt’. Omdat de actiegroep de VVD niet extra aandacht wil geven met deze posters, plakken ze de posters over bestaande VVD-propaganda heen. Met een QR-code onderaan de poster kom je op de website van VVD Nee:

“De VVD is nu tien jaar aan de macht. In de peilingen staan ze er weer goed voor. Dikke kans dus dat de VVD ook de komende jaren weer haar afbraakbeleid en zondebokpolitiek kan uitvoeren. De asfaltpartij die de vorige keer met 130 km/uur de verkiezingen inging, presenteert zich tegenwoordig als “warm rechts”. Dat de VVD rechts is, ervaren we dagelijks aan den lijve. Maar dat warme…..?”

De mensen achter VVD Nee zijn bekend met deze ludieke manier van actievoeren: zo ontwierpen zij ruim acht jaar geleden een ‘goednieuws-versie’ van de NRC Next en maakten ze een spoof van de Volkskrant.