Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Vreedzame klimaatactivisten stellen een grens aan milieuvervuilende industrieën

Tsjechië

Tsjechisch klimaatkamp tegen mijnen

Locatie

Vreedzaam klimaatkamp in Tsjechië protesteert tegen vervuilende mijnbouwactiviteiten.

€ 2800

klimaatkamp - klimaatverandering - mijnbouw

doneer nu

Van woensdag 21 juni t/m zondag 25 juni 2017 protesteerden meer dan 300 mensen tegen klimaatverandering in de vorm van vreedzame protestacties bij drie verschillende Tsjechische mijnen. Het Tsjechische dorp Horní Jiřetín stond even in het teken van klimaatgerechtigheid.

Actie

Samen tegen klimaatverandering

Polen, Duitsland, Zweden, Italië, België, Frankrijk, Rusland en zelfs de Verenigde Staten: actievoerders kwamen overal vandaan om deel te nemen aan het klimaatkamp. En zij hadden allemaal één doel: protesteren tegen de vervuilende mijnindustrie en vechten voor het behoud van een gezond klimaat. Om aandacht te kunnen genereren voor het probleem van klimaatverandering werden er op zaterdag verschillende succesvolle legale protesten georganiseerd rondom en zelfs in de mijnen.

‘Limity jsme my’

In het klimaatkamp werden verder lezingen en workshops gehouden. Er heerste een sfeer van verbondenheid en vriendschap en er was ruimte om met elkaar ervaringen uit te wisselen. ‘We are the limits!’ was het kampmotto. Ieder individu kan op zijn of haar eigen manier bijdragen aan het wereldwijde protest tegen de vervuilende industrieën. De groep hoopt volgend jaar een nog succesvoller kamp te kunnen organiseren met nog meer deelnemers.

Steun de groep Limity Jsme My met een donatie, zodat zij nog meer geslaagde acties kunnen organiseren!