Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Kroatische jongerenbeweging strijdt voor eerlijke lonen

Kroatië

Jonge arbeiders de straat op

Locatie

Een succesvol protest in Zagreb voor betere behandeling van Kroatische jongeren op de arbeidsmarkt

arbeidsrechten - demonstratie - jongeren

doneer nu

Vrijedim Više betekent ‘meer waardering’. En dat is precies waar deze jongerenbeweging voor staat. Eerlijke lonen die ervoor zorgen dat zij tenminste in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Jongeren hebben het op het moment erg zwaar op de Kroatische arbeidsmarkt. En daar moet verandering in komen.

Actie

Vrijedim Više (‘Meer Waardering’) is een Kroatische jongerenbeweging, opgezet vanuit de behoefte de positie van jongeren op de arbeidsmarkt te verbeteren. Op het moment is het in Kroatië bijna onmogelijk voor jongeren om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien vanwege lage lonen en torenhoge vaste lasten.

Verschillende organisaties hebben samen met Vrijedim Više hun krachten gebundeld om dit probleem aan te kaarten. Het Actiefonds steunde een massaal protest in Zagreb.

En met succes: de regering belooft maatregelen te treffen en jongeren eerlijke kansen te bieden op het gebied van werkgelegenheid. Ook de vakbonden in Kroatië hebben de rechten van jonge arbeiders bovenaan hun prioriteitenlijst gezet! Met dit protest laat Vrijedim Više zien dat jonge mensen dragers zijn van een krachtige politieke boodschap, strijdend voor een meer inclusieve en betere samenleving!