Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Geen kind is illegaal!

Nederland

Demonstratie in Katwijk voor vluchtelingenkinderen

Locatie

Actiegroep organiseert demonstratie in Katwijk voor vluchtelingenkinderen

€ 750

antiracisme - demonstratie - discriminatie - fort europa - jongeren - migranten - vluchtelingen

doneer nu

Geen mens is illegaal: geen man, geen vrouw, geen cis, geen trans, én geen kind! Daarom organiseert de actiegroep Geen Kind aan de Kant een demonstratie in Katwijk, om aandacht te vragen voor de tragische situatie waarin veel vluchtelingenkinderen zich bevinden.

Actie
  • Algemene info
  • Updates (1)

Veel van deze kinderen dreigen uitgezet te worden naar onveilige landen die ze nauwelijks kennen, worden gedwongen telkens weer te verhuizen en hierdoor in hun ontwikkeling geschaad, en leven met de constante onzekerheid of ze wel mogen blijven in het land dat hun thuis is. Op deze manier worden deze kinderen hun rechten systematisch geschonden. Ondanks het kinderpardon, dat stelt dat vluchtelingenkinderen na 5 jaar niet meer uitgezet worden, worden ook kinderen die hier al langer zijn bedreigd met uitzetting.

Geen Kind aan de Kant vecht voor een einde hieraan, want vluchtelingenkinderen hebben ook kinderrechten. Daarom organiseren zij, met steun van Het Actiefonds, een demonstratie waarin vooral vluchtelingenkinderen zelf meelopen. Geen kind is illegaal!