Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Maak kabaal voor de klimaatsituatie!

Nederland

ACTIE • Het Klimaatalarm

Locatie

Maart 2021 || Op 14 maart klonk er een luid klimaatalarm door heel Nederland om aandacht te vragen voor het groeiende klimaatprobleem en falende klimaatbeleid.

klimaatactivisme - klimaatcrisis

doneer nu

Op 14 maart was het zover: het was tijd om het Klimaatalarm door heel het land luid te laten klinken. Die bewuste zondag sloegen 35.000 mensen op 44 locaties in Nederland én duizenden mensen online het alarm voor het klimaat.

Actie

De landelijke actie is een initiatief van diverse organisaties, waaronder Milieudefensie, Extinction Rebellion, Greenpeace en Amnesty International. Het Actiefonds steunde de grote demonstratie in Amsterdam. Honderden mensen verzamelden zich [op anderhalve meter afstand] in het Westerpark om met potten en pannen, toeters en bellen een hoop kabaal te maken om aandacht te vragen voor het groeiende klimaatprobleem en falende klimaatbeleid.

Het programma bestond uit een grote verscheidenheid aan sprekers: kunstenaars, activisten, studenten en schrijvers deelden hun visie, verdriet en eisen voor de toekomst van klimaatactie op politiek- en persoonlijk gebied. Vlak voor 3 uur luisterden de aanwezigen op alle demonstraties naar een krachtige spoken word voordracht, waarna het protest overal tegelijkertijd oorverdovend van start ging. Ook vanuit huis —­­­­via Zoom, sociale media en het balkon­— deden duizenden activisten mee.

Vooral met de recente verkiezingsresultaten is de nood van de klimaatbeweging hoger dan ooit. Deze demonstratie bracht weer hernieuwde energie op samen op te staan om verandering te bewerkstelligen.

Foto: Ireen de Vries