Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Animal Rebellion eist eerlijkheid van de overheid over de klimaatcrisis en de ecologische ramp die ons voorbestaan bedreigt.

Netherlands

Animal Rebellion strijdt voor een plantaardig voedselsysteem

Locatie

juli 2020 || Animal Rebellion strijdt voor een duurzaam, rechtvaardig en plantaardig voedselsysteem.

dierenrechten - klimaatactivisme - milieu

doneer nu

De hele wereld aan een plantaardig dieet krijgen is het ultieme doel van actiegroep Animal Rebellion. Middels verschillende acties kaarten ze de grote milieu- en gezondheidsproblemen van de intensieve veehouderij aan.

Actie
  • Algemene info
  • Updates (1)

Afgelopen maand heeft Animal Rebellion een groot publiek bereikt door hun acties. De wereldwijde actie ‘Blood on your Hands’ is niet onopgemerkt gebleven. In verschillende steden lieten ze het water van grote fonteinen rood kleuren door (biologisch afbreekbare) verf. Het rode water staat symbool voor het bloed dat overheden aan de handen hebben door het actief faciliteren en promoten van grootschalige veeteelt. De actie werd uitgevoerd in onder andere Londen, Toronto, Adelaide, Barcelona en Amsterdam.

Daarnaast werd er vorige week een demonstratie op het Museumplein in Amsterdam georganiseerd. De deelnemers waren uitgerust met grote banners en gekleurde rookfakkels, en hadden handen en kleding met nepbloed besmeerd om de boodschap kracht bij te zetten.

Naast de wrede uitbuiting van dieren en de negatieve effecten op het milieu, benadrukt de organisatie in een statement over COVID-19 de urgentie met betrekking tot de volksgezondheid:

 “Het is tijd dat de overheid de waarheid gaat vertellen over de oorzaak van deze volksgezondheidscrisis, en de ecologische noodtoestand waarin we verkeren. Als we op de huidige manier door blijven gaan met het exploiteren van dieren is een volgende pandemie onontkoombaar. We moeten het roer om gooien. We verdienen een gezonde planeet. En we beschikken over de kennis en mogelijkheden om dat te bereiken, als we nu in actie komen. “

Animal Rebellion blijft regelmatig acties organiseren voor een duurzaam, rechtvaardig, en plantaardig voedselsysteem. Verwacht civil disobedience acties, maar ook speeches, lezingen en workshops. Volg de facebookpagina om op de hoogte te blijven!