Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Tegen de ontruiming van de Samenscholing!

Nederland

ACTIE • De Samenscholing Blijft!

Locatie

De Samenscholing mobiliseert tegen de ontruiming van hun sociale centrum.

Den Haag - gentrificatie - kraken - ontruiming - samenscholing

doneer nu

Gemeente Den Haag heeft aangekondigd op 31 oktober 2022 de Samenscholing te ontruimen. De Samenscholing is de laatste autonome plek in Den Haag, met een lange geschiedenis en een belangrijke buurtwerking, waar de gemeente nu een eind aan wilt maken. Dat laat de Samenscholing niet zomaar gebeuren.

Actie

De Samenscholing staat voor alternatieve cultuur in Den Haag. Zonder het sociale centrum geen punkshows, geen anarchistische bibliotheek, geen veganistisch biologisch betaalbaar restaurant, geen gratis taalles, geen weggeefwinkel, geen vrouwengroepen en samenwerkingen met andere sociale centra in Den Haag. De gemeente heeft geen concrete plannen met het gebouw, dus na de ontruiming zou de oude school weer leeg komen te staan. Ontruiming voor leegstand in onacceptabel!

Door middel van verschillende soorten acties wilt de Samenscholing met hulp van het Actiefonds breed en internationaal mobiliseren voor het behoud van hun belangrijke en bruisende sociale centrum.
Zolang ze niet in het pand mogen blijven of een andere pand ter beschikking krijgen, blijft hun strijd voor autonomie en tegen leegstand en gentrificering doorgaan!