Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Strijden voor dierenwelzijn en het klimaat, tegelijk

Duitsland

Climate and Justice Games tijdens veeteelt conferentie

Locatie

AniCA organiseert de Climate and Justice Games tijdens de EuroTier 2018

€ 800

ecologie - klimaatverandering - milieu

doneer nu

Steeds meer mensen worden zich bewust van de kwalijke gevolgen van dierlijke producten voor het klimaat. In hun activisme verbindt de actiegroep AniCA deze twee zaken expliciet. Door actie te voeren tegen de veeteelt, strijden zij voor het klimaat. Het Actiefonds steunt hen bij de organisatie van een actie tijdens de EuroTier 2018.

Actie

Het collectief Animal Climate Action legt de nadruk op het verband tussen klimaatverandering en de bio-industrie. De groep vecht tegen dierenhandel voor ecologische en ethische redenen, en strijdt voor een community-focused, veganistische, biologische landbouw. AniCA werkt hierbij samen met Animal Rights Watch, die alle vormen van dierenleed en -onderdrukking bestrijden, en Zucker im Tank, die kleine groepen klimaatactivisten steunen.

AniCA valt de klimaatcrisis aan door de dierenhandel aan te vallen. Tijdens de EuroTier in Hannover, ’s werelds grootste conferentie voor veeteelt, zullen zij hun stem laten horen door middel van de Climate and Justice Games. Inspiratie voor deze actie zijn de Climate Games van de Europese klimaatbeweging, waarbij een heel scala aan directe acties in de vorm van een enorm action-adventure spel werd gegoten.

Zowel voor dierenwelzijn als het milieu is de huidige bio-industrie onethisch en onhoudbaar. Daarom geeft Het Actiefonds AniCA financiële steun om deze actie te organiseren. Steun de actiegroep ook, met een donatie!