Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Directe actie tegen deportaties in Berlijn

Duitsland

Burgerasiel in Duitsland

Locatie

Bürger*innen-Asyl Berlin verzet zich tegen deportaties van ongedocumenteerde vluchtelingen door hen thuis te verbergen voor de politie.

€ 500

Berlijn - Burgerasiel - Duitsland - Refugees Welcome

doneer nu

Het Actiefonds steunt een nieuw initiatief van jonge mensen uit Berlijn, Bürger*innen-Asyl Berlin. Zij verzetten zich tegen de deportaties van ongedocumenteerde vluchtelingen. Dat doen ze door ongedocumenteerden bij burgers thuis te verbergen voor de politie, als er gevaar dreigt voor uitzetting.

Actie

Berlijn zonder deportaties

Dat mensen vluchtelingen thuis verbergen is niet nieuw. Dit nieuwe initiatief wil echter op grote schaal mensen die bereid zijn vluchtelingen thuis op te nemen in contact brengen met ongedocumenteerden. Het doel van de groep is om Berlijn een stad te maken zonder deportaties.

Kerkasiel

De inspiratie van deze groep jonge mensen komt van het Kerkasiel. Dit geeft een kerk het recht vluchtelingen op te vangen tijdens een kerkdienst. Een voorbeeld hiervan is het Armeense gezin dat kerkasiel kreeg van een kerk in Den Haag, die meer dan acht weken, onafgebroken een dienst hield om dit gezin te beschermen. De jonge mensen uit Berlijn dachten dat niet alleen kerken dit zouden kunnen, maar burgers zelf ook.

Directe actie

Bürger*innen-Asyl Berlin wil zo veel mogelijk vluchtelingen steunen en denken dat ze de komende twee jaar tussen de vijfentwintig en honderd vluchtelingen succesvol van deportatie kunnen behoeden. Het Actiefonds steunde de groep met vijfhonderd euro en is zeer verheugd dat dit soort initiatieven ontstaan! Directe actie en solidariteit met ongedocumenteerden is hard nodig!