Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

XR Deventer hield een symbolisch strandfeest voor het klimaat

Nederland

ACTIE • Beachparty voor het stadhuis

Locatie

December 2020 || Extinction Rebellion Deventer hield een symbolisch strandfeest voor het gemeentehuis om de gemeente te bewegen de klimaatnoodtoestand uit te roepen.

extinction rebellion - klimaatactivisme - strandfeest

doneer nu

Met het einde van het jaar in zicht is het weer tijd om de recordlijstjes op te maken. Ook dit jaar zijn er weer de nodige klimaatrecords gebroken -nogal negatieve records welteverstaan. 2020 was het warmste jaar ooit gemeten.

Actie

Door middel van activisme wordt er druk uitgeoefend op de macht om over te gaan tot handelen. Soms zijn dit disruptieve acties, soms meer ludieke. De tak van Extinction Rebellion in Deventer drukte de Gemeenteraad op een ludieke manier met haar neus op de feiten; de activisten trotseerden de decemberkou om een zomerscène uit te beelden. Zomerkleding, badpakken, parasols en strandballen werden uit de kast gehaald. Het doel van de demonstratie was de gemeente bewegen om de klimaatnoodtoestand uit te roepen. Maak beleid om de opwarming van de aarde tegen te gaan, voordat we het hele jaar in badkleding voor jullie deur kunnen zitten!

Het Actiefonds sponsorde een nieuwe microfoon en speakers om deze en toekomstige acties van XR Deventer extra kracht bij te zetten. Bekijk hieronder de foto’s.