Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Beschermde kustgebieden in gevaar door eco-toerisme

Filipijnen

Vissersgemeenschap in Filipijnen staat op tegen eco-toerisme

Locatie

In de Filipijnen wordt ecotoerisme een steeds groter probleem voor de lokale bevolking en beschermde kustgebieden. In Sultan Naga Dimaporo op het eiland Mindanao maken de lokale vissers die net hun natuurlijke inkomstbronnen herstelt hebben, zich grote zorgen.

demonstratie - eco-toerisme - milieu - natuurbescherming - participatie

doneer nu

In de Filipijnen wordt ecotoerisme een steeds groter probleem voor de lokale bevolking en beschermde kustgebieden. In Sultan Naga Dimaporo op het eiland Mindanao heeft de lokale bevolking jarenlang gewerkt aan het herstel van de mangroves aan de kustlijn, dit gebied is beschermd maar wordt bedreigd door grote destructieve ecotoerisme projecten van de provincie. De lokale vissers die net hun natuurlijke inkomstbronnen herstelt hebben, maken zich grote zorgen. 

Actie

Winst toerisme vs. natuurbescherming

De vissersgemeenschap in Sultan Naga Dimaporo, lanao del Norte in het noordwesten van het eiland Mindanao in de Filipijnen hebben jarenlang gewerkt aan een rehabilitatie-project voor het herstel van de natuurlijke bronnen van de kust door het planten van mangroves en door het implementeren van ‘marine-protected areas’ (MPAs). De provincie ziet hun kans nu schoon om toerisme aan te trekken in dit gebied en wilt investeren in ecotoerisme projecten, projecten die schadelijk zullen zijn voor het herstelde kustgebied en haar bronnen.

De actie en de actiegroep

De groep ‘NAMANGKA’ (United Fisherfolks dor Development) ziet weinig politieke participatie onder de gemeenschap en wilt hier verandering in brengen door deze campagne. Ze willen langs de dorpjes langs de kust gaan om informatie te geven over het beschermen van dit natuurgebied en de bouwplannen van de overheid. Een groot protest op het water staat gepland ‘BangKaragatan’ (Boot en de Zee) met 400 deelnemers waarmee aandacht wordt gevraagd voor de bescherming van deze kustgebieden tegen de opkomst van eco-toerisme.