Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Terugblik | Conferentie van Oegandese sekswerkers, 2004

Gepubliceerd op 17 december 2018

In 2004 steunde Het Actiefonds de Oegandese actiegroep Lady Mermaid’s Bureau bij het organiseren van een campagne voor sekswerkers. Deze groep bestond uit twaalf vrouwen, zelf sekswerkers, die genoeg hadden van hun slechte behandeling door politie, lokale overheid, en de media.

Update

Daarom strijdt Lady Mermaid’s Bureau voor andere wetgeving rondom prostitutie, betere informatievoorziening over SOA’s, en medische behandeling voor sekswerkers. Met financiële steun van Het Actiefonds organiseerde de groep een demonstratie en een conferentie voor sekswerkers. Tijdens de conferentie werden onder andere video-getuigenissen gedeeld van seksuele intimidatie. Ook organiseerde Lady Mermaid’s Bureau een demonstratie, plaatsten zij een advertentie in lokale kranten ter bewustmaking, en lieten zij een stuk over hygiëne en gezondheid onder sekswerkers opstellen door een advocaat, voor het parlement.

Anno 2018 steunen wij ook nog steeds activisme rondom seksuele vrijheid en gelijkwaardigheid in Oeganda! We hebben bijvoorbeeld een campagne gesteund tegen seksuele mishandeling tijdens wrede overheidsonderzoeken van transgender mensen. Stigmatisering van hen die van de norm afwijken op het gebied van gender of seksualiteit moet ophouden, overal ter wereld. Want iedereen is gelijkwaardig en heeft hetzelfde recht op respect, ongeacht seksuele geaardheid of gedrag of gender-identiteit!

Foto via Archief IISG
Foto via Archief IISG
Foto via Archief IISG