Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Terugblik | Anders denken over migratie

Gepubliceerd op 13 december 2018
Op 25 september, 1993 organiseerde Het Actiefonds samen met het “Platform Illegale Vluchtelingen” een conferentie in Utrecht: “Anders denken over migratie.” Met werkgroepen, en gastsprekers zoals visueel antropoloog Lucia Linder en professor Aristide Zolberg, mede-auteur van de studie Vluchten voor Geweld. En een workshop over de “relatie tussen migratie en schuldenproblematiek.”
Update

De conferentie werd georganiseerd om zicht te krijgen op de achtergrond van migratie- en vluchtelingenbewegingen: om het eens niet alleen over toelatingsprocedures en opvang te hebben, maar ook over waaróm mensen vluchten of migreren.

Het is essentieel om de situatie van vluchtelingen, maar ook van migranten in het algemeen, te begrijpen. Een gebrek aan empathie kost mensen letterlijk het leven. Daarom steunen wij vandaag de dag nog steeds allerlei acties door en voor vluchtelingen en migranten. Bijvoorbeeld een demonstratie met kinderen uit gezinslocaties in Katwijk. Of een schoonmaakpicknick om een “Refugees Welcome” muurschildering te herstellen. Of een campagne om van Kassel een solidariteitsstad te maken. Allemaal onderdeel van de strijd om Nederland anders te laten denken over migratie, want dat is ook nu nog broodnodig! ✊

Foto uit Archief IISG