Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Ook studenten demonstreren tegen de klimaatcrisis!

Nederland

ACTIE • Students for Future!

Scholieren van het succesvolle Fridays for Future zijn ondertussen al aan het studeren. Tijd dus voor Students for Climate: het volgende hoofdstuk in hun strijd voor klimaatrechtvaardigheid!

jongeren - klimaatactivisme - klimaatrechtvaardigheid

doneer nu

De wereld staat in brand en dat mag niet vergeten worden. Naast pandemieën en Russische agressie blijft de klimaatcrisis ons een stil maar rampzalig toekomstscenario voorschotelen. Scholieren van het succesvolle Fridays for Future zijn ondertussen al aan het studeren. Tijd dus, voor het volgende hoofdstuk in hun strijd tegen klimaatopwarming!

Actie

De scholieren van Fridays for Future boekten grote successen de laatste jaren. In grote getalen gingen ze naar klimaatstakingen, en hun acties brachten een belangrijk debat op gang in de Nederlandse media. Ondertussen zijn vele van deze middelbare scholieren al geslaagd voor hun examen, en wagen ze zich aan een vervolgopleiding. Tijd dus voor een nieuwe actiegroep!

Students for future

Organizers van Fridays for Future merkten hoe er op hogescholen en universiteiten weinig actiegroepen voor het klimaat zijn waar geëngageerde scholieren naar door kunnen stromen als ze gaan studeren. Dit zien ze als een onnodig risico voor de jongerenklimaatbeweging om uit elkaar te vallen. Daarom richten zij met steun van het Actiefonds Students for Future op, een actiegroep van studenten die zich specifiek richten op massamobilisatie en bewegingsopbouw.

De plannen getuigen van daadkracht: binnen een half jaar wil Students for Future een coördinerend team hebben opgezet dat landelijke acties en meet-ups organiseert. Zij willen blijven samenwerken met Fridays for Future en MBO for Climate om de beweging duurzaam en robuust te maken. Met massale landelijke stakingen, een groot eigen blok in de komende klimaatmars en diverse acties door het hele land in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, maakt deze jonge klimaatcoalitie van de klimaatcrisis een onvergetelijk actueel thema. Zelfs de koppigste struisvogels kunnen hun hoofd er niet voor in het zand steken!

 

Beeld via Wikimedia Commons