Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Israeliërs verzetten zich tegen het Apartheidsregime

Israel / Palestina

ACTIE • Jews 4 Decolonization

Locatie

Jews 4 Decolonization organiseert verschillende acties tegen de Israëlische agressie in Palestina en tegen de Palestijnen.

apartheid - disruptive action - gaza - Israel

doneer nu

Jews 4 Decolonization werd opgericht vanuit een weigering het joods-supremacistische regime te aanvaarden tijdens Israëls aanval op Gaza in mei 2021.

 

Actie

De bombardementen op de Gazastrook van slechts enkele maanden later laten opnieuw zien met hoeveel gemak de Israëlische staat Palestijnen doodt en mishandelt. Jews 4 Decolonization, dat strijdt tegen Israelische Apartheid, organiseert protesten om de Israelische agressie te stoppen.

Jews 4 Decolonization voert actie voor een gelijkwaardige en rechtvaardige samenleving.  Ze organiseren ordeverstorende acties, laten zich arresteren en boycotten vervolgens hun eigen rechtszaken, om te laten zien hoe het Israëlische apartheids-rechtssysteem werkt: zij, als Joodse Israëli’s, riskeren minder straf dan hun Palestijnse medestrijders.

Met hun acties roepen zij de internationale gemeenschap op om zich onmiddellijk in te zetten voor de verdediging van de Palestijnen in Gaza, de Westelijke Jordaanoever, Jeruzalem, en in heel historisch Palestina. Zo sluiten ze zich aan bij de Palestijnse strijd voor vrijheid, waaronder ook de campagnes voor boycot, desinvesteren en sancties (BDS) en voor het Palestijnse recht op terugkeer.

In mei 2022 steunde Het Actiefonds een campagne rondom de rechtszaak tegen Amal Nakhleh, een 18-jarige Palestijnse politieke gevangene.

Het Actiefonds steunt acties voor de vrijlating van alle Palestijnse politieke gevangenen en tegen het apartheidsrechtssysteem in Israël.