Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

VACATURE • Bestuurslid (penningmeester)

Gezocht: Penningmeester voor Het Actiefonds
Ben jij een idealist met bestuurservaring en ervaring met financiën? Heb je een solide netwerk binnen sociale bewegingen? En wil je jouw talenten inzetten om wereldwijd verandering aan te jagen? Dan zoeken we jou!

Algemene informatie

Wie we zijn

Het Actiefonds is een organisatie met een missie. Bij Het Actiefonds investeren we in maatschappelijke verandering. Wij streven naar een rechtvaardige en duurzame wereld waarin mens, milieu en dier boven economische belangen worden geplaatst. Dit doen we door wereldwijd sociale bewegingen, actiegroepen en activisten te steunen die bouwen aan een andere wereld.

Bij Het Actiefonds werken voornamelijk vrijwilligers. Zo’n 50 regiospecialisten bespreken maandelijks de fondsaanvragen en beslissen over de toewijzingen. Daarnaast wordt de organisatie draaiende gehouden door een klein, zelfsturend team van professionals. Het bestuur van Het Actiefonds houdt toezicht op afstand. Zij bewaken de koers en continuïteit van de organisatie, houden toezicht op de financiën, zijn formeel werkgever van het team en eindverantwoordelijke voor het functioneren van de organisatie.

Wat we zoeken

Op dit moment zoeken we een penningmeester (exacte startdatum in overleg).

Het Actiefonds hecht waarde aan diversiteit, en ondersteunt een verscheidenheid aan bewegingen op alle continenten. Daarom moedigen we in het bijzonder kandidaten die historisch gezien gemarginaliseerd zijn binnen de sector aan om naar deze functie te solliciteren.

Gewenste profielen

Van alle kandidaten verwachten wij affiniteit met de doelstellingen van Het Actiefonds, enige kennis van activisme en een relevant netwerk.

Penningmeester

De penningmeester is eindverantwoordelijk voor het financiële beleid van de stichting, de begroting en de financiële verslagen. De belangrijkste taken zijn het toezicht houden op het financieel beleid, de door de staf bijgehouden boekhouding, het financieel jaarverslag, het bewaken van de begroting en financiële gezondheid van de organisatie. Voor de functie van de penningmeester zoeken wij iemand die:

  • over analytisch vermogen beschikt;
  • vertrouwd is met financieel management en wet- en regelgeving in Nederland;
  • nauwkeurig en resultaatgericht werkt;
  • voldoening haalt uit het werken met cijfers.

Tijdsbesteding

Het bestuur komt circa 4 tot 8 keer per jaar bijeen en communiceert verder telefonisch en per email. De penningmeester is daarnaast beschikbaar voor overleg met de financieel medewerker van Het Actiefonds. De tijdsbesteding is ongeveer 2 dagdelen per maand.

Ben je enthousiast geworden? Stuur voor 21 januari 2024 je CV en motivatie naar vacatures@hetactiefonds.nl. Voor meer informatie kun je ook bellen naar 020-6279661. NB ons kantoor is gesloten van 22 december tot 7 januari.