Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Succesvolle acties van Aliansi Barisan Kesetaraan op Java

Indonesië

Demonstratiereeks voor de rechten van LGBTQIA+ op Java

Locatie

Aliansi Barisan Kesetaraan organiseert een demonstratiereeks op Java voor de rechten van de LGBTQIA+ gemeenschap. . Meer lezen...

doneer nu
Gepubliceerd op 29 mei 2019

De Indonesische actiegroep Aliansi Barisan Kesetaraan voerde de afgelopen maanden meerdere malen actie op Java. Ze demonstreerde voor de rechten van LGBTQIA+’ers. De regenboogvlaggen en de blauw, roze, witte transgender-pride vlaggen kleurden de straten. Tegelijkertijd deelden zij rozen uit, waar een activistische boodschap aan gebonden was.

Update
Foto: Flyer die Aliansi Barisan Kesetaraan uitdeelde op straat

De acties waren een succes en het bereik was groot. Veel mensen reageerden enthousiast op de rozen en veel mensen luisterden naar speeches van de groep. De krachtige boodschap tegen discriminatie is op verschillende plekken op Java verspreid.

Foto: Een deel van de actiegroep Aliansi Barisan Kesetaraan tijdens een van de demonstraties

De noodzaak van de strijd voor de rechten van LGBTQIA+’ers werd na deze demonstraties helaas duidelijk: na de demonstraties kregen verschillende leden van de groep bedreigingen van personen die deel uitmaken van fundamentalistische organisaties. Ook ons contactpersoon is met de dood bedreigd. Het Actiefonds staat zij aan zij met Aliansi Barisan Kesetaraan in hun strijd voor gelijke rechten. Wij hebben grote bewondering voor de moed en kracht die deze activisten hebben!