Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Het Actiefonds heeft vóór 4 juni 250 nieuwe donateurs nodig

Gepubliceerd op 3 mei 2019

Het Actiefonds ondersteunt al vijftig jaar activisten die, waar ook ter wereld, strijden tegen onrecht en ongelijkheid. Maar om dit in de toekomst te kunnen blijven doen hebben we vóór 4 juni 250 nieuwe donateurs nodig. Met 250 nieuwe vaste donateurs hebben wij een stevige basis om sociale bewegingen te kunnen blijven steunen. Als donateur draag je direct bij aan het succes van deze bewegingen, en steun je het tegengeluid!

Update

Steun het tegengeluid!

Wat hebben klimaatverandering, economische ongelijkheid, discriminatie en uitsluiting met elkaar gemeen? Ze worden veroorzaakt en in stand gehouden door een gedachtegoed dat economische belangen boven mens, dier en milieu stelt. Een gedachtegoed dat de eigen groep en het “eigen volk” superieur vindt. Dat parasiteert op de angsten van mensen, ongelijkheid negeert en uitbuiting goedpraat. Dit is het gedachtegoed van extreemrechts en daar moeten we tegen in opstand komen. Het is tijd voor tegengeluid!

We leven in roerige tijden. De groei van extreemrechts, fascisme en racisme is een onontkoombaar feit. Grote bedrijven blijven ondertussen hun megawinsten maken en de aarde blijft opwarmen. In Amerika is Trump aan de macht, in Brazilië is Bolsonaro president, en in Nederland is de partij van Thierry Baudet de grootste.

Maar daartegenover staat ook dat activisme een opleving beleeft. Het tegengeluid wordt steeds sterker en steeds meer actiegroepen staan op. Overal ter wereld, ook in Nederland, zijn er sociale bewegingen en activisten die zich niet neerleggen bij de groei van extreemrechts. Zij komen op voor hun idealen en hun rechten, en ze vinden steeds meer gehoor.

Word nu donateur

Misschien weet je niet waar je moet beginnen met de wereld te veranderen. Draag dan je steentje bij met een donateurschap bij Het Actiefonds! Het Actiefonds ondersteunt al vijftig jaar die activisten, waar ook ter wereld, die strijden tegen onrecht en ongelijkheid. Als donateur draag je al vanaf €5 maandelijks bij aan het tegengeluid. Het Actiefonds is onafhankelijk en neemt daarom geen geld van overheden of bedrijfsleven aan. Als donateur maak je dus echt het verschil.

Om in de toekomst sociale bewegingen te kunnen blijven steunen, moeten we 4 juni 250 nieuwe donateurs hebben! Help jij mee?

Bekijk het campagnefilmpje hieronder en word nu donateur.