​Hardhandig weggestuurd, afgezet of bestolen. Het is de dagelijkse realiteit voor de allerarmste straatverkopers in Kenia. Je vindt ze op de hoek van de straat of bij de ingang van een kantoor, waar ze tweedehands schoenen verkopen, of zelfgemaakte kleine hapjes. Op deze manier proberen ze op een eerlijke manier toch wat geld bijeen te sprokkelen. Hun pogingen om zichzelf te bedruipen worden echter niet gewaardeerd door de plaatselijke politie.

Eerlijkheid wordt gestraft
De straatverkopers worden opgejaagd door de politie, maar vaak ook bestolen van het kleine beetje geld dat ze hebben. Of ze moeten de agent betalen om hun plekje te kunnen houden. De straatverkopers vinden het niet eerlijk dat ze hard gestraft worden terwijl ze op een eerlijke manier aan geld komen. Zij willen een eigen plek waar ze hun zaakje kunnen runnen. Dat is in het voordeel van iedereen, want als de verkopers genoeg verdienen, kunnen ze ook een bijdrage aan de vaste plek betalen. Zij blij, gemeente blij.

Maar de gemeente doet maar geen toezegging en daarom gaan de straatverkopers een heuse campagne beginnen om de gemeente te overtuigen. En gaan ze nu eens niet de straat op om spullen te verkopen, maar om hun eigen plekje in de maatschappij op te eisen.

Wil je de straatverkopers een hart onder de riem steken? Dat kan! Doe een eenmalige gift en steun hun strijd!Mocht het benodigde bedrag bereikt zijn, dan gaat je gift naar een soortgelijk project.

Gepubliceerd op 04-04-2017

project-viewer