The Greenhouse Infoshop is inmiddels een goede bekende van XminY. Zo steunden wij meerdere projecten van hen en met een succesvolle campagne konden we een uitzetting van de Infoshop voorkomen.

Bezetting
Een paar dagen geleden zijn vrijwilligers van The Greenhouse Infoshop begonnen met het bezetten van een aantal bomen. Dit uit protest tegen de plannen voor een weguitbreiding. Deze uitbreiding zal de massale kap betekenen van maar liefst 1000 bomen in de omgeving. Samen met een aantal andere organisaties heeft de groep een aanklacht ingediend tegen de DENR (Department of Environment and Natural Resources) en de DPWH (Department of Public Works and Highways).

Multinational
De bomenkap is gepland zonder enige vorm van toestemming van de lokale inwoners. Daarbij komt dat de uitbreiding van de weg is geïnitieerd door het multinational bedrijf FUJI, een autobandenfabriek die gebouwd zal worden in de stad Naga, vlakbij de Infoshop.

De mensen van The Greenhouse Infoshop zetten zich al bijna tien jaar actief in voor hun gemeenschap. Vrijwilligers organiseren gratis workshops, helpen elkaar met klusjes en onderlinge dienstverlening en ze houden zich bezig met Food Not Bombs acties, waarbij vrijwilligers gratis eten uitdelen aan armere buurtbewoners.

Help mee met het behoud van de leefomgeving van het collectief. Dat kan met een eenmalige donatie!


Gepubliceerd op 10-08-2017

project-viewer