​Patricio Meza is vorig jaar veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en een geldboete van twee maandsalarissen voor het organiseren van een legitiem protest. Patricio is na zijn veroordeling vorig jaar ondergedoken. Helaas is hij nu alsnog opgepakt en is zijn gevangenisstraf verhoogd naar vijf jaar. Dit alles omdat hij opkomt voor de rechten van de inheemse bevolking in Ecuador, zoals die zijn vastgelegd in de VN 'Verklaring voor de Rechten van Inheemse Bevolking'.

Patricio is een van de leiders van Organización Juvenil Comuna Amazónica (OJCA), een jongerenorganisatie die strijd tegen de onteigening van land van inheemse gemeenschappen door de Ecuadoraanse regering ten behoeve van mijnbouw en oliewinning. De Ecuadoraanse regering probeert sociale bewegingen de mond te snoeren met een serie repressieve maatregelen, waaronder strafrechtelijke vervolging.

XminY steunt meerdere projecten van OJCA en Patricio Meza is een persoonlijk contact van XminY. We blijven de inheemse bevolking van Ecuador steunen in de strijd vdoneeroor hun rechten. Help ook mee en doneer!Gepubliceerd op 13-06-2017

project-viewer