Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Pride in Venezuela brengt muziek en kleur in tijden van crisis

Venezuela

Pride voor gelijke rechten en voor democratie in Venezuela

Locatie

Movimiento Somos organiseert een LGBTQIA+ Pride in Mérida om op te komen voor de rechten van de LGBTQIA+ gemeenschap in Venezuela en om te demonstreren voor de terugkeer van de democratie in Venezuela. . Meer lezen...

doneer nu
Gepubliceerd op 7 november 2019

De Pride in Mérida was ondanks de humanitaire crisis in het land een groots succes. Meer dan 1500 mensen deden mee en de mars kreeg veel aandacht in de media.

Update

Meer mensen

In juli organiseerde de Venezolaanse beweging Movimiento Somos met steun van Het Actiefonds een Pride in Mérida. We zijn ontzettend trots dat de Pride boven verwachting goed is verlopen. Ondanks de humanitaire crisis in het land trok de mars 1500 deelnemers: een flinke toename ten opzichte van vorig jaar. Ook deden er 19 verschillende maatschappelijke organisaties mee en verenigden LGBTIQ+-studenten zich in The Color Orchestra. Dit orkest zal jaarlijks terugkeren als act op de Pride. Bijzonder was ook de deelname van groepen die voorheen minder aanwezig waren zoals ouderen, mindervaliden en transpersonen.

Institutie

Een belangrijke ontwikkeling was verder dat veel radiostations nu wel verslag deden van de Pride. Vorig jaar hanteerden vele van hen nog een boycot. Ook werd er tijdens de Pride veel aandacht besteed aan het belang van de terugkeer van democratie in Venezuela. De organisatie van de Pride heeft er zorg voor gedragen dat de boodschap duidelijk was: er is geen democratie mogelijk zonder dat de rechten van de LGBTIQ+-gemeenschap in Venezuela gerespecteerd worden.

Al met al heeft de Pride nieuwe mensen en organisaties bij elkaar gebracht en de onderlinge banden van de LGBTIQ+-gemeenschap versterkt. De Pride is een institutie geworden in Mérida en een belangrijk politiek platform in de strijd voor een gelijkwaardige Venezolaanse samenleving.