Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Landelijke media-aandacht voor klimaatkamp Polen

Gepubliceerd op 31 oktober 2019

Activisten in Polen hebben tijdens een klimaatkamp tijdelijk een mijn stil gelegd. Dit genereerde landelijke media-aandacht voor de strijd tegen klimaatverandering.

Update

Met steun van Het Actiefonds werd in juli een klimaatkamp in Polen georganiseerd. We zijn blij om te kunnen vermelden dat het kamp zeer succesvol verlopen is. Verschillende nationale en internationale klimaatbewegingen leerden elkaar beter kennen en wisselden ervaring en kennis uit over hun strijd tegen klimaatverandering. Het kamp telde ongeveer 800 deelnemers.

Aandacht

Uiteindelijk deden zo’n 400 mensen mee aan de actiedag die onderdeel was van het kamp. In ieder geval dertig daarvan wisten een mijn binnen te komen die daardoor tijdelijk stilgelegd moest worden. Alhoewel de politie met buitenproportioneel geweld reageerde was het merendeel van de deelnemers van het kamp er mee eens dat dit soort acties vaker ondernomen moest worden. Vanwege de actie kreeg het klimaatkamp landelijke media-aandacht, zowel in kranten als op TV.

De activisten zijn sindsdien zeer actief gebleven. Om een indruk te krijgen kunt u via deze link naar hun Facebookpagina gaan.