Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Het Actiefonds stapt over naar Triodos Bank

Gepubliceerd op 20 december 2017

Geheel terecht ontvingen wij meermaals vragen van donateurs over onze bankkeuze. Want waarom bankierde Het Actiefonds eigenlijk nog bij een bank als ING?

Update

​ING Bank is de meest klimaatschadelijke bank van Nederland. Zo financierde ING onder andere de aanleg van de omstreden Dakota Access Pipeline in de Verenigde Staten. Deze pijplijn loopt dwars door het reservaat van de inheemse Standing Rock Sioux bevolking, waardoor hun leefomgeving en drinkwater in direct gevaar komen. Na vele protesten besloot ING de investering terug te trekken.

Tijd voor verandering

Maar ING investeert nog steeds in controversiële wapenhandel en veehouderijen die dierenwelzijn niet hoog in het vaandel hebben staan. Op het gebied van gendergelijkheid investeren ze juist weer helemaal niet: binnen de bank is er geen garantie op gelijke beloningen en geen zero-tolerance beleid tegenover genderdiscriminatie. Het Actiefonds is dan ook heel opgelucht te kunnen melden dat onze rekening bij deze ‘foute bank’ wordt opgezegd!

Waarom nu pas?

Geheel terecht ontvingen wij meermaals vragen van donateurs over onze bankkeuze. Want waarom bankierde Het Actiefonds eigenlijk nog bij een bank als ING? Dat had vooral praktische redenen. Tot voor kort konden duurzame banken ons niet alle zakelijke diensten bieden die wij nodig hebben voor het ontvangen en verwerken van giften. Onze financiële buffer was al ondergebracht bij een duurzame bank (ASN Bank); de lopende bankzaken helaas dus nog niet. Maar daar komt nu verandering in!

Triodos Bank

Momenteel zijn wij bezig met de overstap naar Triodos Bank. Triodos Bank is één van de meest duurzame banken ter wereld en we zijn dan ook zeer verheugd onze bankzaken bij hen onder te brengen. Binnenkort ondertekenen we het incassocontract en is de overstap echt rond. Wanneer wij ons nieuwe rekeningnummer in gebruik nemen, zullen wij je hiervan op de hoogte stellen!