Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Geen wilde dieren meer in Engelse circussen!

United Kingdom

Campagne tegen het misbruik van dieren tijdens de feestdagen

Locatie

FFA bestaat al sinds 1957 en is een leidende organisatie in de strijd tegen misbruik van dieren. Een van hun meest recente successen is het verbod op wilde dieren in circussen in Schotland en Ierland.. Meer lezen...

doneer nu
Gepubliceerd op 5 februari 2020

Het gebruik van wilde zoogdieren in circussen is nu verboden in Engeland! Dankzij het werk van Freedom for Animals is de uitbuiting van wilde dieren in de entertainment-business nu gestopt.

Update

Succes!

In Nederland is sinds 2015 het gebruik van wilde zoogdieren in het circus verboden. En nu ook goed nieuws uit Engeland:  dankzij het werk van Freedom for Animals is nu ook hier dit verbod ingevoerd. De groep demonstreert al sinds sinds 1957(!)tegen de wrede behandeling en opsluiting van wilde dieren. Dankzij hun werk is nu vanaf 20 januari 2020 is al het gebruik van wilde dieren in het circus per direct verboden. Eerder hadden zij dit succes al in Schotland en Noord-Ierland.

Circussen opgedoekt

Dankzij hun protesten bij circustenten waren de bezoekersaantallen van circussen al flink gedaald. Filmbeelden waarin wrede en gewelddadige trainingen en kleine kooien werden vertoond zorgden er zelfs voor dat sommige circussen hun deuren moesten sluiten.

Stop alle uitbuiting

Freedom for Animals is ongelooflijk blij met dit succes waar ze zo hard en lang voor hebben gewerkt. Met een bijdrage van Het Actiefonds konden zij deze winter demonstraties plannen op alle plekken waar evenementen en circussen met wilde dieren gepland waren. Het is hen gelukt om compassie op te roepen voor wilde dieren in het circus, maar dit is niet het einddoel. Zij gaan verder met het actievoeren tegen het gebruik van gedomesticeerde dieren in circussen, onder andere paarden en honden worden nog wel meedogenloos getraind voor de circusring. Freedom For Animals heeft het doel elke vorm van uitbuiting en gevangenschap van dieren te stoppen.