Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Demonstratie voor het wetenschappelijk onderwijs

Nederland

Kritische studenten bezetten universiteitsgebouw in Amsterdam

Locatie

Studenten bezetten UvA gebouw en eisen democratisering, dekolonisering en een einde aan de bezuinigingen. Meer lezen...

doneer nu
Gepubliceerd op 13 december 2018

Op vrijdag 14 november gaan studenten, docenten, en iedereen die het onderwijs een warm hart toe draagt, naar Den Haag om te vechten voor onderwijs en onderzoek.

Update

Het Actiefonds heeft eerder de P.C. Hoofthuis bezetting gesteund. Toen bezetten studenten het universiteitsgebouw met de eis dat de verregaande bezuinigingen in het wetenschappelijk onderwijs zouden stoppen, en dat de Universiteit van Amsterdam gedemocratiseerd en gedekoloniseerd wordt. Nu organiseren meer dan twaalf actiegroepen, waaronder WOinActie en Humanities Rally, samen deze demonstratie. Het symbool van de studentenprotesten is het rode vierkantje, dat haar oorsprong vindt in de studentenstrijd in Quebec in 2005. Het staat voor carrément dans le rouge, of “vierkant rood staan”, als referentie aan de torenhoge studieschulden waartoe studenten gedwongen worden. Door op hol geslagen rendementsdenken wordt de universiteit steeds meer een corporate diplomafabriek.

Het Actiefonds blijft solidair met de strijd tegen de bezuinigingen en voor vrij en emancipatoir onderwijs! Stop de uitholling van onze universiteiten!

Foto via Facebook-pagina Humanities Rally
Foto via Facebook-pagina Humanities Rally