Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Anti-mijnbouwactivisten ontvangen doodsbedreigingen

Verenigd Koninkrijk

Interventies op de aandeelhoudersvergadering van BHP

Locatie

Tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van mijnbouwbedrijf BHP confronteerden personen uit getroffen gebieden de directie en aandeelhouders.. Meer lezen...

doneer nu
Gepubliceerd op 7 mei 2019

Een beangstigend bericht van onze vrienden van het London Mining Network: de leiders van de groep Fuerza de Mujeres Wayuu uit La Guajira, Colombia ontvingen afgelopen dagen serieuze doodsbedreigingen van de extreem-rechtse paramilitaire groep Águilas Negras .

Update

In 2018 steunde Het Actiefonds een actie van het London Mining Network – zij haalden activisten uit verschillende landen naar Londen om aanwezig te zijn bij de aandeelhoudersvergadering van BHP, het grootste mijnbouwbedrijf ter wereld.  Een van die activisten was Misael Socarras Ipuana. Zij is een leider van de groep en is nu een van de slachtoffers van de doodsbedreigingen door paramilitairen. De situatie is zo beangstigend omdat het voor deze paramilitairen vaak niet bij woorden blijft: er zijn in Colombia tussen januari 2016 en tot juni 2018 maar liefst 311 mensen om het leven gebracht omdat zij zich inzetten voor mensenrechten en vrede.

Het London Mining Network roept op om brieven te schrijven naar de Colombiaanse regering, zodat ze sociale leiders en activisten in bescherming nemen. Onderneem actie via deze link.