Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Adivasi-gemeenschap dwingt Indiase Hoge Raad tot erkenning

India

Protest tegen de ontruiming van 1.3 miljoen Adivasi uit beschermde bossen in India

Locatie

De organisatie Jharkhandi Bhasha Sahitya Sanskriti Akhra organiseert een creatief protest tegen de ontruiming van 1.3 miljoen Adivasi uit de bossen in de Indiase deelstaat Jharkhand. . Meer lezen...

doneer nu
Gepubliceerd op 7 november 2019

1,3 miljoen Adivasi dreigden verdreven te worden uit hun oorspronkelijke woonplek. Met steun van Het Actiefonds kwamen ze succesvol in actie.

Update

Strategie

Het Actiefonds steunde onlangs de organisatie Jharkandi Bhasha Sahitya Sanskriti Akhra die opkomt voor de rechten van de Adivasi-gemeenschap in India. De groep kwam afgelopen september in actie tegen een beslissing van de Indiase Hoge Raad die de Adivasi in de provincie Jharkhand dreigde te verdrijven uit hun oorspronkelijke woonplaats.

De actie bestond voor een groot deel uit een evenement dat op 2 september georganiseerd werd. 110 schrijvers, dichters, kunstenaars en activisten waren aanwezig. Er werden gedichten en liederen over de worsteling van de Adivasi-gemeenschap voorgedragen en er werd gediscussieerd over de beweging en diens strategie.

Nog niet klaar

De organisatie benadrukt dat het evenement een belangrijk moment is geweest in de strijd van de Adivasi voor hun rechten. Dankzij dit evenement en de bijbehorende campagne heeft de Indiase Hoge Raad op 12 september de oorspronkelijke woonplaatsen van de Adivasi in Jharkhand als zodanig erkend. De strijd is echter nog niet gestreden. De organisatie van het evenement heeft plannen om een landelijke beweging op te zetten die op komt voor de belangen van de vele Adivasi die verspreid over heel India wonen.