Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

ACTIEFIGUREN || “Ik vind het mooi dat de focus niet alleen op de westerse wereld ligt”

Gepubliceerd op 5 november 2019

In de rubriek Actiefiguren spreken we met de vrijwilligers en donateurs die ons werk mogelijk maken. We bespreken wat hen beweegt, waarom ze voor Het Actiefonds kozen en wat onze wereld volgens hen nodig heeft. Voor deze aflevering spraken we met Jeanine. Jeanine is sinds kort donateur van Het Actiefonds en activist. “Door financiële steun te verlenen voorkomt Het Actiefonds dat activisten ook nog eens opdraaien voor de kosten van een actie.”

Update

Tegengeluid

Jeanine zet zich in voor verschillende sociale bewegingen. “Ik geloof dat we met verschillende groepen en mensen samen kunnen werken om de wereld een betere plek te maken. In deze tijd waarin extreemrechts steeds meer opkomt en genormaliseerd wordt, vind ik het belangrijk om een tegengeluid te laten horen en samen te werken tegen deze normalisatie.”

Ik was extra blij toen Het Actiefonds dit jaar hielp met de organisatie van het No Border Camp in Nederland

Om dat tegengeluid mogelijk te maken is Jeanine Het Actiefonds gaan steunen. “Als mensen acties doen komen daar kosten bij kijken. Het is belangrijk dat activisten dan bij Het Actiefonds terecht kunnen. Door financiële steun te verlenen voorkomt Het Actiefonds dat activisten, die al veel tijd en energie stoppen in een actie, ook nog eens opdraaien voor de kosten van een actie.”

Wereldwijd

“Wat mij verder aanspreekt aan de werkwijze van Het Actiefonds is dat het veel diverse groepen over de hele wereld bijstaat. Ik vind het mooi dat de focus niet alleen op de westerse wereld ligt, maar dat er aandacht is voor de strijd in veel verschillende landen en delen van de wereld.”

Zelf is Jeanine vaak aanwezig bij demonstraties en veel bezig met acties tegen het “onmenselijke Europese migratiebeleid. “Ik was extra blij toen Het Actiefonds dit jaar hielp met de organisatie van het No Border Camp in Nederland. Veel verschillende mensen kwamen daar samen om workshops te volgen en actie te voeren tegen het huidige migratiebeleid en de bedrijven die winst maken op de doden bij de Europese grenzen.”

In 2018 steunde Het Actiefonds de actiegroep ‘Geen Kind aan de Kant’ die een mars organiseerde om aandacht te vragen voor de situatie van vluchtelingenkinderen

Goed bezig

Op de vraag of er acties zijn die Het Actiefonds nog niet steunt maar wel moet steunen antwoordt Jeanine: “Ik kan me zo snel niets bedenken, dus jullie zijn goed bezig!”

Actievoeren brengt inderdaad kosten met zich mee. Gezien het belang van directe actie voor een gelijkwaardige samenleving is het cruciaal dat die kosten zo min mogelijk een belemmering vormen. We zijn heel blij dat we met Jeanine’s steun daar bij kunnen helpen.

We zijn altijd op zoek naar meer mensen zoals Jeanine. Ken je zo iemand of ben je zelf geïnteresseerd in het steunen van wereldwijd activisme, dan kun je ons via deze link steunen.