Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Theater tegen taboes

Rusland

Theaterprotest tegen criminalisering LGBT’s

Locatie

Stil theaterprotest om taboe op homoseksualiteit in Russische samenleving aan te kaarten.

€ 1250

LGBTQI+ - mensenrechten - rusland - theaterprotest

doneer nu

De Russische regering overweegt een celstraf op te leggen aan homoseksuelen die in het openbaar hun affectie uiten. Het lijkt een wrange en absurde grap, maar helaas is dit toch echt de werkelijkheid in Rusland.

Actie

Voorstelling

En dit is nog maar een fractie van het restrictieve beleid van de regering. Zoals bekend is de acceptatie van LGBT-rechten in Rusland nog altijd ver te zoeken. Het Russische, onafhankelijke theatercollectief ‘Beautiful Friends’ organiseerde begin dit jaar daarom een voorstelling, onder andere over het taboe op homoseksualiteit dat nog altijd heerst in dit strenge land.

Stilte

De première van het stuk vond plaats in januari en ontving vele positieve recensies. Bijzonder is dat het een volledig in stilte uitgevoerd toneelstuk is, zonder enige dialoog. De stilte symboliseert het zwijgen van de Russische maatschappij, wanneer zij wordt geconfronteerd met problematiek rondom HIV en LGBT-rechten. Het stuk legt verder de nadruk op het belang van vertrouwen, zorg en verantwoordelijkheid binnen een relatie.

De wereld over

Beautiful Friends hoopt met hun theaterstuk – dat losjes is gebaseerd op de Griekse mythe van Hyacinthus en Apollo – uiteindelijk de hele wereld over te kunnen. Want niet alleen in Rusland kan nog veel behaald worden op het gebied van LGBT-rechten. Al is het natuurlijk een prima plek om te beginnen.

Wil je ook iets doen tegen de discriminatie van LGBT’s in Rusland? Steun dan deze groep met een donatie!