Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

West-Papoea is een natie, geen provincie

Indonesië

Solidariteitscampagne voor West-Papoea

Locatie

Solidariteitscampagne van Indonesian People Front for West Papua tegen racisme, repressie, en onderdrukking

€ 3000

bewustmakingscampagne - discriminatie - gelijke rechten - inheemse bevolking - mensenrechten

doneer nu

De actiegroep Indonesian People Front for West Papua voert een culturele campagne om mensen bewust te maken van de strijd van de West-Papoea’s, die systematisch onderdrukt worden door Indonesië en al decennialang strijden voor hun recht tot zelfbeschikking.

Actie

De Papoea’s zijn de oorspronkelijke bewoners van het eiland Nieuw-Guinea en naburige eilanden, en hebben een lange geschiedenis van onderdrukking en kolonialisme. Tot op de dag van vandaag strijden ze om onafhankelijkheid van Indonesië. In West-Papoea, een Indonesische provincie op het westelijke deel van Nieuw-Guinea, is toegang tot informatie moeilijk, is er sprake van militaire repressie, en worden vrijheid van meningsuiting en vrijheid van demonstratie beperkt door de overheid. Mensenrechten worden geschonden, mensen worden onwettig gearresteerd, en sinds de jaren zestig zijn er zoveel West-Papoeaanse leiders en activisten vermoord dat er sprake is van een slow-motion genocide.

Daarom voert de groep Indonesian People Front for West Papua campagne in Jakarta. Deze groep bestaat uit Indonesische mensen die solidair zijn met West-Papoea. Hun strijd voor West-Papoea is onderdeel van de wereldwijde strijd tegen imperialisme en kolonialisme, en voor het zelfbeschikkingsrecht van volkeren. Door middel van culturele activiteiten, waaronder zang, dans, kunst, een tentoonstelling van traditionele West-Papoeaanse Noken-tassen, fotografie, en poëzie, proberen zij mensen bewust te maken van de situatie. Het Actiefonds steunt hen hierbij, en jij kan dat ook doen, met een donatie!