Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Pride in Groningen tegen de mainstream

Nederland

Queer Pride Groningen verzet zich tegen de mainstream

Locatie

Queer Pride Groningen heeft als een reactie tegen de commerciële mainstream pride evenementen in Nederland een eigen pride in Groningen georganiseerd.

GRONINGEN - INCLUSIEF - LGBTQIA+ - QUEER PRIDE

doneer nu

Het Actiefonds heeft deze maand de allereerste Queer Pride in Groningen ondersteund. Op 1 juni trok, na toespraken op de Grote Markt, een vrolijk uitgedoste groep van ruim 1.200 deelnemers door de binnenstad van Groningen.

Actie

Als een reactie op de mainstream pride evenementen, die in Nederland volgens de organisatie in toenemende mate commercieel en feest-georiënteerd zijn, heeft Queer Pride Groningen besloten om een eigen pride in Groningen te organiseren. Een pride, die in de traditie van de LGBTQIA+-protesten wel politiek, inclusief en radicaal van aard is. Het Actiefonds deelt dan ook de mening van Queer Pride Groningen, dat de prides in Nederland wel wat inclusiever en radicaler mogen zijn.

Naast de drukbezochte pride mars, organiseerde Queer Pride Groningen informatieve bijeenkomsten, exposities en filmavonden waar de enorme culturele en etnische diversiteit binnen de LGBTQIA+-gemeenschap onder de aandacht werd gebracht.