Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Wapenproducenten worden afgeremd door vredesactivisten

Verenigd Koninkrijk

Protesten tegen DSEI wapenbeurs

Locatie

Ludieke acties tegen wapenbeurs

€ 750

blokkades - DSEI wapenbeurs - lorry surfing - wapenhandel

doneer nu

Ooit van ‘lorry surfing’ gehoord? Het gebeurde vorige week in Londen, tijdens de beruchte DSEI wapenbeurs. De hele week zijn er succesvolle acties tegen de beurs uitgevoerd.

Actie

Trident Ploughshares

Afgelopen weekend vond opnieuw de DSEI (Defence and Security Equipment International) wapenbeurs plaats. Deze beurs wordt iedere twee jaar georganiseerd in Londen. Natuurlijk waren daar de nodige protesten aanwezig. Het Actiefonds steunde Trident Ploughshares, een actiegroep die zich samen met andere antimilitaristische groepen (o.a. CAAT, Campaign Against Arms Fair) verzet tegen wapenhandel door middel van creatieve directe acties.

Blokkades

DSEI is één van ’s werelds grootste wapenbeurzen. Investeerders halen bij wijze van spreken hun directe voordeel uit oorlog en andere destructieve conflicten. Niet gek dus, dat er iedere twee jaar groeiende protesten zijn.

Trident Ploughshares deed mee aan de actieweek, het voornaamste doel: blokkades en geweldloos verzet. Toegangswegen werden geblokkeerd en activisten klommen op vrachtwagens (‘lorry surfing’), waardoor het voor de wapenproducenten moeilijk is om hun producten naar binnen te brengen. Dat brengt het afleverschema zodanig in de war, dat na een week sommige wapenproductiebedrijven ook daadwerkelijk in de problemen komen.

Het Actiefonds steunt iedere twee jaar weer de diverse acties van verschillende groepen tegen de DSEI beurs, want de destructieve gevolgen van wapenhandel moeten aan het licht worden gebracht. Steun de strijd tegen wapenhandel: doneer nu voor vrede!