Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Maduro’s repressie weerhoudt Movimiento Somos er niet van de straat op te gaan!

Venezuela

Pride voor gelijke rechten en voor democratie in Venezuela

Locatie

Movimiento Somos organiseert een LGBTQIA+ Pride in Mérida om op te komen voor de rechten van de LGBTQIA+ gemeenschap in Venezuela en om te demonstreren voor de terugkeer van de democratie in Venezuela.

DEMOCRATIE - LGBTQIA+ - MÉRIDA - Pride - VENEZUELA

doneer nu

Ondanks de huidige politieke en humanitaire crisis in Venezuela organiseert Movimiento Somos met steun van Het Actiefonds een LGBTQIA+ Pride in Mérida. De organisatie zet zich sinds 2016 in om de positie van de LGBTQIA+ gemeenschap in Venezuela te verbeteren. In 2018 heeft Movimiento Somos, ook met steun van Het Actiefonds, succesvol de eerste Pride in Mérida georganiseerd. Zaterdag 6 juli zal voor de tweede keer de regenboogvlag de straten van Mérida domineren.

Actie
  • Algemene info
  • Updates (1)

LGBTQIA+ rechten in Venezuela

Hoewel homoseksualiteit officieel nooit verboden is geweest in Venezuela wordt de LGBTQIA+ gemeenschap in Venezuela nog altijd gediscrimineerd. De politieke crisis en de humanitaire malaise in Venezuela, maken het lastig voor de LGBTQIA+ gemeenschap om aandacht te vragen voor hun gemarginaliseerde positie. Daarbij zorgt de huidige wetteloosheid in Venezuela ervoor dat veel LGBTQIA+ activisten bedreigd worden. Dit heeft ertoe geleid dat veel prominente activisten Venezuela ontvlucht zijn. Desondanks voert Movimiento Somos sinds 2016 actief actie om de positie van de gemeenschap in Venezuela te verbeteren.

Pride 2019

Tijdens deze Pride zal aandacht gevraagd worden voor de gemarginaliseerde positie van de gemeenschap in Venezuela en Movimiento Somos wil expliciet de Pride als platform gebruiken om de LGBTQIA+ gemeenschap onderdeel te maken van de strijd voor democratie in Venezuela.