Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Schreeuw om keuze, niet om leven

Nederland

Posteractie als tegengeluid bij demonstratie anti-abortusbeweging

Locatie

De actie is opgezet door activisten van verschillende organisaties. Zij zullen worden bijgestaan door ongeveer twintig vrijwilligers. Het doel is om driehonderd bewoners zover te krijgen een poster voor het raam te hangen.

€ 200

abortus - feminisme - Utrecht - zelfbeschikking

doneer nu

Op 16 november organiseert de anti-abortus beweging de ‘Mars voor het Leven’. Met steun van Het Actiefonds organiseert een groep activisten een posteractie als tegengeluid.

Actie

Steeds groter

De Nederlandse anti-abortus beweging groeit. Zo ontvangt stichting Schreeuw om Leven, een van de grootste anti-abortus organisaties in ons land, inmiddels twee keer zo veel donaties als in 2014. Ook lopen er in de jaarlijkse Mars voor het Leven tegenwoordig meer dan tienduizend mensen mee. Nog niet zo lang geleden waren dat er slechts enkele duizenden.

#nogsteeds

Activisten van verschillende organisaties slaan daarom de handen ineen om tijdens de Mars voor het Leven op 16 november een tegendemonstratie te organiseren. Zij zullen van te voren alle woningen en bedrijven die op de route van de mars liggen vragen of zij posters met leuzen als “Mijn lichaam, mijn keuze” voor het raam willen hangen. Zo zullen de deelnemers aan de mars omringd worden met pro-abortus standpunten.

Vrouwen horen baas in eigen buik te zijn

Op iedere poster zal de hashtag #nogsteeds staan. Een van de grote zorgen van de activisten is niet alleen de groei van de anti-abortus beweging, maar ook de normalisatie van het anti-abortus standpunt. De hashtag is een antwoord op die normalisatie en moet het pro-abortus geluid versterken. De feministische platforms De Bovengrondse en Stem op een Vrouw hebben toegezegd de actie te steunen en online te delen.

Stap terug

Het Actiefonds steunt groepen die opkomen voor vrouwenrechten en het recht op zelfbeschikking. Vrouwen horen baas in eigen buik te zijn. Zonder het recht op abortus kan dat niet. De toenemende populariteit van de anti-abortus beweging zien wij dan ook als een stap terug in de tijd.

Foto: pietplaat via https://bit.ly/2NNdYpf van Flickr / CC BY-SA