Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Geen tegels, maar egels

Nederland

ACTIE • Lutkemeerpolder: hier wil je toch niet bouwen?

Locatie

Geen tegels, maar egels: onder deze noemer blijft Platform Behoud Lutkemeer strijden voor een bijzonder stukje vruchtbare grond aan de rand van Amsterdam. Een weids uitzicht, vruchtbare kleigrond en een prachtig groengebied met historische waarde.

klimaatactivisme - lutkemeerpolder

doneer nu

Gemeente Amsterdam wil samen met Schiphol een bedrijventerrein bouwen op het laatste stukje vruchtbare grond van de stad; puur voor speculatie en investeerders. Samen de buurt en verschillende andere organisaties strijdt het Platform Behoud Lutkemeer al jaren voor het behoud van dit bijzondere stukje grond. Want groen en voedselproductie zijn onmisbaar voor de stad. En bedrijventerreinen hebben we genoeg.

Actie

Het Actiefonds steunt het Platform trouw en ook dit jaar scharen we ons vierkant achter de campagneplannen van de actiegroep. De activisten willen onder andere een lokale voedselschuur opzetten, waar biologisch en verantwoord voedsel wordt geteeld voor lokale afzet. Coöperatief, in samenwerking met en voor de buurt.

Met hun eerdere (creatief getitelde) actiecampagnes (‘Kampeer in de Lutkemeer’, ‘Zaaien voor de toekomst’, ‘Als het je een biet kan schelen’) zetten ze het behoud van de biopolder op de politieke agenda. In 2021 wil Platform Behoud Lutkemeer zich richten op het informeren van Amsterdammers en omwonenden, over de corruptie en het wanstaltige handelen van de gemeente. Daarnaast start de groep een schadeprocedure tegen projectontwikkelaar SADC en blokkeren ze actief de bouwvoorbereidingen op het terrein.

Lees hier wat Platform Behoud Lutkemeer vorig jaar kon doen met steun van Het Actiefonds!