Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Stop het geweld tegen vrouwen in Guatemala

Guatemala

Lokale groep feministen strijdt tegen femicide in Guatemala

Locatie

Mujeres Mejorando Vidas is een groep vrouwen die opkomt voor de rechten van vrouwen in de gemeente Zaragoza en het departement Chimaltenango in Guatemala

€ 1000

feminisme - Guatemala

doneer nu

Femicide is een groot probleem in Guatemala en blijft vrijwel altijd ongestraft. Mujeres Mejorando Vidas komt op voor de rechten van vrouwen in hun lokale gemeenschap en daarbuiten. Op 25 november zullen zij meelopen in een grote mars ter ere van de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen.

Actie
  • Algemene info
  • Updates (1)

Femicide

In Latijns- en Midden-Amerika worden dagelijks gemiddeld twaalf vrouwen vermoord. In 98% van de gevallen wordt er nooit iemand vervolgd. Guatemala is hierop geen uitzondering. Sterker nog, het is al jaren een van de landen met het hoogste percentage femicide ter wereld. Femicide is de moord op vrouwen; enkel en alleen omdat zij vrouw zijn.

Mejorando Vidas

De feministische groep Mujeres Mejorando Vidas  komt sinds een aantal jaar op voor de rechten van vrouwen in Guatemala. Zij zijn voornamelijk actief in de gemeente Zaragoza en het departement Chimaltenango. Zo faciliteren zij onder andere trainingen en workshops die de vrouwelijke bevolking bewust moet maken van hun rechten. Ook verlenen zij steun aan slachtoffers van geweld en doen zij onderzoek naar schendingen van vrouwenrechten.

In Latijns- en Midden-Amerika worden dagelijks gemiddeld twaalf vrouwen vermoord

Naast deze activiteiten zullen zij op 25 november deelnemen aan een grote mars door de hoofdstad van Guatemala in het teken van de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Mujeres Mejorando Vidas wil zoveel mogelijk vrouwen en groepen waarmee ze samenwerkt in die mars mee laten lopen en zal daarom de reis naar de hoofdstad organiseren.

Het Actiefonds steunt hun lokale activiteiten en deelname aan de mars.