Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Creatief activisme in coronatijd

Colombia

Kunstzinnig activisme in tijden van crisis

Locatie

Caldera Gráfica Crew werd in 2018 opgericht in de stad Florencia en zet zich door middel van creatieve acties in tegen territoriale conflicten en een veilige omgeving waarin gelijke rechten centraal staan. Het artistieke collectief maakt kleurrijke statements die betrekking hebben op de huidige (politieke) situatie in het land. De groep wil graffiti- en schilderkunstwerken […]

activisme - covid-19 - creatief protest

doneer nu

Zuid-Amerika is zwaar getroffen door de COVID-19 pandemie. Maar activisten zetten hun strijd voor mensenrechten onverminderd voort, juist in deze tijden van crisis.

Actie

Caldera Gráfica Crew werd in 2018 opgericht in de stad Florencia en zet zich door middel van creatieve acties in tegen territoriale conflicten en een veilige omgeving waarin gelijke rechten centraal staan.

Het artistieke collectief maakt kleurrijke statements die betrekking hebben op de huidige (politieke) situatie in het land. De groep wil graffiti- en schilderkunstwerken maken en posters plakken in de publieke ruimte. Deze moeten de kracht en het doorzettingsvermogen verbeelden van de mensen die strijden voor sociale gerechtigheid en betere gezondheidszorg.

Muurschilderingen
Caldera Gráfica Crew maakt drie grote muurschilderingen in drie verschillende wijken in de stad. Daarnaast organiseren ze een ‘posterdag’, waarbij activisten gedurende de dag zo’n duizend posters verspreiden door heel Florencia. Tot slot produceert de groep zeven videoprojecties, in vijf verschillende wijken en op twee centrale plekken, met (korte) films die gaan over zelforganisatie, solidariteit en gezondheidszorg. Met deze kunstzinnige en toegankelijke manier van actievoeren steekt Caldera Gráfica Crew de bewoners van de stad een hart onder de riem: met positieve beelden en een solidaire, strijdbare booschap!